ساخت ساختمان مستلزم استفاده از طیف وسیعی از مصالح می باشد. مصالحی که هرکدام از آنها نقش مهمی در افزایش مقاومت و پایداری سازه دارند. انواع قوطی پروفیل هم ازجمله مصالحی هستند که بسیاری از ساختمان ها در ساخت خود به آنها نیاز پیدا می کنند. استفاده از انواع مختلف قوطی پروفیل در ساخت و ساز به نوعی برای تامین نیروی پشتیبان ضروری است.
این محصولات فولادی بارها را به صورت فشرده حمل می کنند. یا ممکن است بارها را از چیزهایی مانند تیرها، سقف ها، دال های کف یا دال های سقف به کف یا پایه ها منتقل کنند. یکی از رایج ترینِ این محصولات که بسیار زیاد در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرد، قوطی پروفیل ستونی است. دلیل استفاده زیاد از قوطی پروفیل ستونی که بیشتر با نام قوطی ستونی شناخته می شود، ویژگی های آن می باشد.
قوطی ستونی از دسته پروفیل های بسته به حساب می آید که به روش نورد گرم، در ابعاد ۴۰۰ × ۴۰۰ میلی متر و با ضخامت های متغییر، تولید می شود. ساخت قوطی ستونی در این ابعاد، ویژگی های منحصربه فردی را به آن می بخشید. ویژگی هایی که کاربرد آن را در ساختمان سازی و برخی از صنایع بیش از پیش کرده است. مشخصاتی مانند: مقاومت، استحکام بالا، قابلیت جوش پذیری مناسب، قابلیت فرم پذیری عالی و کیفیت سطحی، … .
در زمان تولید قوطی پروفیل ستونی که از انواع ورق فولادی مانند ورق روغنی، گالونیزه، ورق سیاه فرآوری می شود، نوع کاربری آن اهمیت پیدا میکند. زیرا این ابعاد و ضخامت پروفیل ستونی است که کاربرد آن را مشخص میکند. اگر این محصول با شکل مقطع مربع، و ابعادی ۱۰۰ تا ۱۴۰۰ میلی متر، با ضخامتی بین ۲ تا ۶ میلی متر تولید شود، در دسته قوطی ستونی ساختمانی قرار می گیرد.
اما اگر این مقاطع ضخامتی در حدود ۶ میلی متر یا بیشتر، با طولی معادل ۱۲ متر داشته باشند برای مصارف صنعتی استفاده می گردند. وجه تشابه قوطی ستونی ساختمانی و صنعتی در استفاده از هر دوی آنها در صنعت ساختمان سازی می باشد. در ساخت بخش هایی از ساختمان مانند: ساخت اسکلت فلزی بزرگ، ستون ساختمان ها، ساخت در و پنجره، برای پوشش سقف یا دیوار، حفاظ کنار پله ها، حفاظ نردهای، … .
این قوطی ستونی وزن سبکی دارند، درنتیجه به هنگام وقوع زلزله تحت تاثیر نیروی کمتری قرار می گیرد. همچنین نسبت به وزن کم خود مقاومت خوبی دارد که باعث می شود در مقابل پیچش از استحکام خوبی برخوردار باشد. بنابراین از پروفیل های ستونی تنها برای ساخت این موارد استفاده نمی شود. کاربردهای مهمِ دیگر آن عبارتند از:
هرچند که تولید و استفاده از پروفیل ستونی تا قبل از دهه 50 هم نیز رواج داشته اما در اوایل دهه 50 تولید مقاطع قوطی ستونی مربع و مستطیل آغاز شد. و درحال حاض قوطی ستونی طبق مفاد استاندارد PN-EN 10210 تولید می شود و برای کاربرده ای ساختمان سازی و صنعتی مورد استقاده قرار می گیرد. همینطور برای ساخت قوطی ستونی از ورق فولادی و طبق فرآیند های خمکاری و برشکاری تحت استانداردهای JIS G3466 و DIN 2395 استفاده می شود.
پر واضح است که قیمت این پروفیل در قیمت تمام شده یک سازه، تاثیر بسیاری دارد و به عوامل مختلفی بستگی دارد. فاکتور هایی مانند قیمت مواد اولیه، هزینه حمل و نقل و سوخت وسایل نقلیه، روش نولید، نوسانات بازار، … بر قیمت روز قوطی ستونی تاثیرگذار است. برای اطلاع از قیمت به روز قوطی ستونی با کارشناسان آریا فلز صبا تماس حاصل نمایید.