آریا فلز صبا

آدرس شرکت

اصفهان - شهرک صنعتی بزرگ - خیابان اندیشمندان 16

031-36063

شنبه تا پنجشنبه از ساعت 8:30 تا 17

پروفیل فولادی چیست؟

همه ما دوست داریم در ساختمان های امن رفت و آمد، و زندگی کنیم. خرید پروفیل در زمان ساخت سازه، یکی از مهمترین اقدامات برای داشتن ساختمانی ایمن و محکم می باشد. انواع مختلفی از پروفیل های فولادی وجود دارد. مانند تقویت کننده های بتن، یا پروفیل های خاص که هیچ شکل استانداردی ندارند یا پروفیل‌هایی که فقط برای ساخت درب و پنجره کاربرد دارند.

پروفیل های فولادی استحکام یک سازه را تا حد زیادی افزایش می دهند. اما آیا این محصول همه آن چیزی است که پروژه شما به آن نیاز دارد؟ به طور کلی پروفیل چیست که وجود آن در ساختمان سازی یا حتی صنایع بزرگ اهمیت زیادی دارد؟

معرفی پروفیل

پروفیل‌ها محصولات فولادی هستند که به شکل نورد، کشیده یا فشرده ساخته می شوند و تمام طول آنها، دارای سطح مقطع یکسانی می باشد. پروفیل‌ها، اغلب به دو روش مستقیم و غیرمستقیم تولید می‌شوند که روش مستقیم، معمولا برای پروفیل‌های باز مورد استفاده قرار می گیرد.

به این صورت که ورق فولادی، طی فرآیند شکل‌ دهی، مستقیما به پروفیل تبدیل می‌شود و نیازی به جوشکاری ندارد. این در حالی است که در روش غیرمستقیم، ابتدا لوله تولید می ‌شود، سپس آن را زاویه ‌دار و گوشه ‌دار می ‌کنند و در نهایت، پروفیل تولید می ‌شود. پروفیل‌های باز خود، به دو روش تولید می شوند:

کاربرد پروفیل
  1. نورد گرم: شکل‌گیری پروفیل در این فرآیند، در دمای 700 تا 900 درجه‌ی سانتیگراد اتفاق می ‌افتد و بیشتر به روش مستقیم می باشد. به این صورت که پروفیل‌های چهارگوش از یک لوله‌ی دوّار عبور می ‌کنند و تحت نورد گرم شمش فولادی، با اعمال فشار غلتک ‌ها به شکل‌های گوناگونی در‌می ‌آیند.
  2. نورد سرد: تولید پروفیل توخالی به این روش، در دمای محیط انجام می ‌شود. صرف نظر از فرآیند جوشکاری و همگن‌ سازی درز جوش، هیچ‌ گونه فرآیند حرارتی دیگر، حین عملیات اعمال نمی‌شود.

همچنین به دلیل نوع سفارش، برخی از این محصولات از ترکیب دو نوع سرد و گرم به وجود می آید. پروفیل های بسته به شکلی هستند که سطع مقطع آنها از نظر هندسی کاملا مسدود می باشد. اما پروفیل‌های باز را در مقاطع پروفیل زد، I ،HAT ،U می سازند. و پروفیل‌های بسته، در مقاطع HAT بسته، Hss، … .

انواع پروفیل فولادی

این محصولات فولادی بزرگ براساس ویژگی های متفاوتی دسته بندی می شوند. در ابتدا پروفیل ها در دو دسته صنعتی و ساختمانی قرار می گرفتند. اما امروزه و با پیشرفت علم و دستگاه ها، پروفیل گالوانیزه و کامپوزیت هم نیز به این دسته بندی اضافه شدند.

پروفیل های ساختمانی

این  نوع سازه های فلزی جز پروفیل های نورد گرم و نورد سرد می باشند. البته که این نوع پروفیل‌ها تنها مناسب کارهای سبک ساختمانی هستند و در دو نوع باز و بسته عرضه می‌شود. مانند:

  • پروفیل‌های بسته (توخالی) مانند: قوطی، لوله، پروفیل‌ یوپی‌وی‌سی،‌ درب‌ های کرکره برقی، در و پنجره، … .
  • پروفیل‌های باز، مانند: میلگرد، تسمه، نبشی، ناودانی، هاش، چهار پهلو، تیرآهن، … .

پروفیل های صنعتی

به آن دسته از محصولاتی اطلاق می شود که در صنایع مختلف همچون خودروسازی, کشتی سازی، پل سازی، نظامی و… به عنوان قطعات و متعلقات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. در مقاطع صنعتی توجه به ویژگی های مکانیکی و الکتریکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

خرید پروفیل فولادی

بنابراین در این راستا دانش فنی و تجربه کاری و امکانات تولیدی در جایگاه ویژه ای قرار می گیرند به طوری که امکان تولید قطعات خاص با ویژگی های مشخص برای هر تولیدکننده پروفیل ساختمانی وجود نخواهد داشت.

پروفیل گالوانیزه

این مدل ایمنی بالایی بین پروفیل‌ها دارد. ورق‌های گالوانیزه به علت متریالشان در برابر خوردگی مقاوم هستند. از این رو، پروفیل‌های گالوانیزه در شرایط آب و هوایی که احتمال خوردگی و زنگ زدگی در آن بالا می باشد بسیار رواج دارد. از این محصولات برای مقاوم سازی بیشتر درب و پنجره‌‌ های یو پی وی سی استفاده می شود.

به خصوص برای برج ها و ساختمان های بلند چراکه در این ارتفاع فشار های جوی بیشتر می شود. و همینطور در طبقات پایین‌تر نیز در اثر نشست ساختمان، ممکن است پنجره ها در معرض فشار قرار بگیرند و به مرور دچار آسیب شوند.

پروفیل کامپوزیتی

امروزه پروفیل‌های کامپوزیتی به میزان زیادی در صنعت ساختمان ‌سازی به ویژه ساختمان‌ سازی در شرایط آب و هوایی مرطوب، که احتمال خوردگی در آن بسیار بالا است، رواج زیادی داشته است.

دلیل عمده استفاده از این محصولات، جلوگیری از پدیده خوردگی و افزایش عمر سازه در برابر ارتعاشات و لرزش‌هایی همچون زلزله است. این نوع پروفیل به دلیل خاصیت غیر کشسانی که دارد، در برابر لرزش و خوردگی مقاوم‌ تر است. افزون بر این‌ موارد، استفاده از محصولات فولادی کامپوزیتی باعث سبک‌ تر شدن وزن نهایی سازه می ‌شود.

کاربرد پروفیل ها

این محصولات در ضخامت ها و کاربری های متفاوتی ساخته می شوند. و قسمت اعظمی از آتها جهت ساختن درب و پنجره‌ های آلومینیومی یا آهنی به کار می‌روند. ولی در ساخت نرده‌ های فلزی،  صنایع خودرو سازی، ساخت ستون، اسکلت فلزی ساختمان ‌ها، پایه‌ی میز و صندلی، ساخت شاسی تریلرها و نفت‌ کش ‌ها، ساخت وسایل پزشکی، … کاربرد فراوانی دارند.

شرکت آریا فلز صبا تمامی این محصولات با کیفیت عالی و قیمت بسیار مناسب به بازار میکند. برای دریافت قیمت پروفیل یا مشاوره برای خرید با کارشناسان مجموعه تماس حاصل نمایید.


ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×

سلام

چطور کمکتون کنم؟

× آریا فلز صبا همیشه پاسخگوی شماست